Racesturen

PS4 stuur kopen? Deze 5 sturen voor de Playstation 4 raden wij aan

PS4 Stuur kopen

Dus.. Jij wilt gaan racen op de Playstation 4? Gaaf! Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een goed stuur voor de Playstation 4. Waarschijnlijk ben race je momenteel nog met een controller, of race je nog helemaal niet, maar wil je dat wel graag gaan doen. Met een stuur voor de Playstation 4 lijkt het alsof je zelf in de auto zit! In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van een stuur voor de Playstation, welke PS4 racesturen het beste zijn en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een stuur voor de PS4.

 

Voor- en nadelen van een stuur voor de Playstation 4

Het kopen van een stuur voor je playstation heeft twee grote voordelen. Je rondetijden zullen enorm verbeteren en je zult een veel leukere ervaring hebben. Door een echt stuur te hebben om de auto in het spel te besturen, voelt het alsof je zelf in de auto zit. Deze immersie wordt deels verzorgt door Force Feedback. Dit is een techniek die de krachten waar de raceauto in je game mee te maken krijgt, te vertalen naar een motor in je stuur. Als je over kerbstones rijd, zal je stuur dus reageren op het oneven oppervlak. Of als je door een snelle bocht gaat, zul je het gewicht van de auto echt in je stuur voelen. Deze techniek komt natuurlijk wel met een prijs. Verwacht dus ook dat een stuur onder de €175 euro waarschijnlijk geen force feedback zal hebben. Deze sturen zijn tevens vaak van slechte kwaliteit en raden we af. Denk dus ook goed na over of je het stuur wel vaak genoeg gaat gebruiken.

 

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een PS4 stuur?

Tijdens het kiezen van een racestuur moet je letten op 3 verschillende dingen: Force feedback, Pedalen, Toekomstbestendigheid en Compatibiliteit.


Force feedback

Dit is het belangrijkste onderdeel van elk racestuur. Als jij de auto niet goed kunt aanvoelen, zullen je tijden er onder lijden. Er zijn echter veel verschillende niveaus van force feedback. Het is dus belangrijk om zelf te kijken hoe accuraat en krachtige force feedback jij denk dat het beste is. Speel je bijvoorbeeld alleen project cars? Dan is een racestuur van tussen de 200 en 400 euro meestal voldoende. Speel je echter spellen zoals Assetto Corsa of rFactor 2? Dan is het zeker de moeite waard om meer te investeren. Kijk dan voor een racestuur vanaf de 350 euro.


Pedalen

Iets waar je goed op moet letten is of het racestuur wordt geleverd inclusief pedalen. Racesturen zoals de basis versies van de Fanatec CSL DD of Fanatec CSL GT DD worden namelijk niet geleverd met pedalen. Daarnaast moet je ook goed kijken naar de kwaliteit van de pedalen. Dit is iets wat vaak onderschat wordt, en waar je veel tijd op kan verliezen in je racegame. Een goed gevoel in het rempedaal is namelijk net zo belangrijk als goede force feedback. Pedalen met een load cell, zoals de Fanatec ClubSport pedals zijn over het algemeen het beste, aangezien de software niet kijkt naar hoe ver jij het pedaal indrukt, maar naar hoe veel druk je toepast.

 

De beste PS4 sturen op een rijtJe

Met alle eerder besproken onderwerpen in ons achterhoofd hebben we voor jou de 5 beste racesturen voor de PS4 samengesteld, gesorteerd op prijs. Nu aan jou de taak om te kiezen welk stuur het beste past bij jouw eisen en budget. Succes!

Thrustmaster T150 RS Force Feedback Pc

Thrustmaster T150 RS Force Feedback Pc

€209,- Alternate
Logitech G29

Logitech G29

€299,- CoolBlue
Logitech G923 TRUEFORCE stuurwiel Pc

Logitech G923 TRUEFORCE stuurwiel Pc

€309,- Alternate
Thrustmaster T300 RS GT Edition stuurwiel Pc

Thrustmaster T300 RS GT Edition stuurwiel Pc

€364,- Alternate
Fanatec Gran Turismo DD Pro

Fanatec Gran Turismo DD Pro

€599,- Fanatec