Racesturen

Het beste F1 stuur voor de PS4, XBOX en PC

F1 stuur kopen

Op zoek naar een stuur voor één van de formule 1 games? Natuurlijk is zo'n f1 stuur ook wel een flinke investering, en je wilt dus zorgen dat je geen miskoop doet waar je later spijt van gaat hebben. Wij helpen je op weg! In dit artikel leggen we je precies uit waar je op moet letten, en welke f1 sturen het beste zijn voor de formule 1 games. 

 

Waar moet je op letten bij het KOPEN van een F1 stuur?

Tegenwoordig is er een enorm aanbod aan racesturen op de markt. Sinds het succes van Max Verstappen in de formule 1, zijn er steeds meer jongeren die proberen het zelfde te doen op het virtuele circuit (en met succes). Natuurlijk zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je een formule 1 stuur gaat kopen. Zo moet je altijd even controleren of het f1 stuur dat je hebt gevonden wel force feedback heeft. Dit is een techniek die er voor zorgt dat je de krachten van de formule 1 auto in de game, in je stuur kan voelen. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken of je stuur wel komt met een pedalenset. Heel vaak wordt er reclame gemaakt met in afbeeldingen een pedalenset, terwijl er bij de goedkopere variant van dat product geen, of slechtere pedalen geleverd worden. Ook is het belangrijk om te checken dat het stuur wel werkt met jouw console. Speel je op de PC, dan kun je er van uitgaan dat elk f1 stuur gewoon werkt op jouw PC.

 

F1 stuur en pedalen van fanatec

Simracinggear.nl is dol op de producten van Fanatec! En niet zonder reden. Hun producten zijn zeker niet goedkoop, maar daar tegenover staat enorm hoge bouwkwaliteit met foutloze software en een force feedback waar je U tegen zegt. Daarnaast zijn alle producten ook gemakkelijk met elkaar te koppelen door een slim ontwikkeld ecosysteem. Dit is zo, omdat bij fanatec de meeste producten los verkocht worden. Je moet dus zelf je wheelbase, pedalen en je formule 1 stuur samenstellen. Een ander groot voordeel aan de racesturen van Fanatec is dat er tientallen programmeerbare knoppen opzitten die je zelf kan instellen. Je kan hier dan bijvoorbeeld de pit-limiter er op zetten als je de pitstraat in rijd, of de tractie controle veranderen. Hieronder staan een aantal stuurwielen, een wielbasis voor de PS4, PC en XBOX en een mooi setje pedalen die perfect geschikt zijn voor het spelen van formule 1 games.

Fanatec CSL Pedals

Fanatec CSL Pedals

€79,- Fanatec
Fanatec ClubSport F1 Esports V2

Fanatec ClubSport F1 Esports V2

€269,- Fanatec
Fanatec ClubSport RS

Fanatec ClubSport RS

€299,- Fanatec
Fanatec CSL DD

Fanatec CSL DD

€349,- Fanatec
Fanatec ClubSport Formula V2.5

Fanatec ClubSport Formula V2.5

€389,- Fanatec
Fanatec Gran Turismo DD Pro

Fanatec Gran Turismo DD Pro

€599,- Fanatec

 

F1 stuur van thrustmaster OF logitech

Als je wat minder te besteden hebt zijn de racesturen van Thrustmaster of Logitech een goede keuze. Deze zijn tevens ook erg makkelijk te gebruiken, en worden vaak als sets geleverd. Hier heb je dus in één keer een wheelbase met stuurwiel en een setje pedalen. Dat verschil is prijs is echter wel te merken. Zo is de force feedback van de logitech racesturen een stuk minder sterk, en is de bouwkwaliteit van Thrustmaster niet altijd even goed. De force feedback van de wat hogere modellen van Thrustmaster is echter uitermate goed voor zijn prijspunt. Een nadeel aan het Thrustmaster ecosysteem is alleen dat het mechanisme waar het stuur mee aan de wheelbase wordt gekoppeld niet enorm sterk is, en dat de meeste producten al weer wat jaartjes oud zijn en we dus niet weten hoe lang deze nog ondersteund worden. Hieronder staan een aantal racesturen voor PC, PS4 en XBOX die we aanraden voor F1 games.

Thrustmaster T248 Pc

Thrustmaster T248 Pc

€299,- Alternate
Logitech G923 TRUEFORCE stuurwiel Pc

Logitech G923 TRUEFORCE stuurwiel Pc

€309,- Alternate
Logitech G923 TRUEFORCE stuurwiel Pc

Logitech G923 TRUEFORCE stuurwiel Pc

€349,- Alternate
Thrustmaster T300 RS GT Edition stuurwiel Pc

Thrustmaster T300 RS GT Edition stuurwiel Pc

€364,- Alternate
Thrustmaster F1 Bundel Pc

Thrustmaster F1 Bundel Pc

€469,- Alternate
Thrustmaster T-GT II PACK Pc

Thrustmaster T-GT II PACK Pc

€649,- Alternate