Racesturen

Button Box kopen? Kies de juiste button box voor jouw situatie

Button box kopen

Heb jij al een goed stuur, pedalen en racestoel? Bekijk dan eens de volgende button boxes om jouw sim racing ervaring naar het volgende niveau te tillen! Er komen tegenwoordig steeds meer verschillende soorten button boxes op de markt. Elk met zijn eigen unieke eigenschappen en bouwkwaliteit. Maar welke zijn nou optimaal voor jouw situatie? We kunnen ons goed voorstellen dat je niet te veel wilt betalen, maar wel een kwalitatief goede button box wilt aanschaffen met degelijke bouwkwaliteit én software. Wat het software gedeelte is zeker net zo belangrijk als de hardware. Hoe stom zou het zijn als je een mooie button box hebt besteld, maar hij het bij de meeste games niet eens doet?

Apex Button Box - Vertical

Apex Button Box - Vertical

€190,- Apex Sim Racing
Apex P911 Button Box

Apex P911 Button Box

€250,- Apex Sim Racing
Apex Downforce Button Box

Apex Downforce Button Box

€285,- Apex Sim Racing

 

Welke soorten button boxes zijn er?

Een button box is vaak onder te verdelen in de volgende categorieën. 

 

Compacte button box

De compacte button box is er voor de bureau racers en de mensen die hun set-up zo minimalistisch mogelijk willen houden. De compacte button boxes beschikken vaak over slechts een aantal button, waarmee je veel gebruikte acties aan kan koppelen zoals het starten van de motor, of het aanzetten van de verlichting van de auto (of truck). Het voordeel van een kleine button box is dat ze vaak ook niet zo duur zijn.

 

Gemiddelde button box

Een gemiddelde button box heeft zo'n 12 knoppen. Vaak vallen hier nog één of twee multifunctionele knoppen onder. Meestal zit er ook een roterende knop gemonteerd voor het makkelijk aanpassen van de rembalans van de auto. Deze variant zie je in zowel horizontaal als verticale posities. Dit maakt ze ideaal om te monteren op je rig. 

 

Cockpit button box

De cockpit button box is vaak groot, en bedekt een groot deel naast je rig. Deze button boxes zijn ideaal voor échte immersie. Als je ruimte (en geld) over hebt is dit dé go-to optie. Deze button boxes bieden echt alles wat je maar kan bedenken. Stroomschakelaars, lichtschakelaars. Draaiknoppen voor het aanpassen van tractie controle, motor instellingen, rem balans. 

 

Dashboard button box

Een dashboard button box is direct te monteren op je wheelbase. Super handig als je een wheelstand pro hebt bijvoorbeeld!. Je hebt voor dit soort button boxes dus geen extra bevestigingspunten nodig. Naast dat ze super simpel te bevestigen zijn, zijn zo ook nog eens rijk aan functies en geven ze je het gevoel alsof je echt in de auto zit. Ze kunnen soms echter wel erg groot zijn, wat ze wat minder geschikt maakt voor grote locaties.

 

Welke button box is goed voor jou?

Op die vraag is helaas geen definitief antwoord te geven. Het ligt heel erg aan wat je er voor over hebt, en hoe veel ruimte je hebt. Het is vooral belangrijk dat je goed let op de kwaliteit van de button box. Wij zijn zelf fan van Apex Sim Racing. Zij bieden hoge kwaliteit button boxes voor een relatief lage prijs, met uitstekende software. Deze button boxes hebben daarnaast een carbon voor en achterkant, en zijn voorzien van hoge kwaliteit buttons.